Privacy Policy. Hoe gaan wij met uw gegevens om.

Privacystatement Voedselbank Leusden

De voedselbank helpt mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven door ze tijdelijk te voorzien van gratis voedselpakketten. Bij de voedselbank vinden we het respecteren van privacy belangrijk. Daarom willen wij u in dit document informeren over hoe wij uw persoonsgegevens bewaren en gebruiken.

Persoonsgegevens

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de Voedselbank Leusden persoonsgegevens verzamelt en verwerkt.

  • Klanten: Als u klant wordt, registreren wij uw contactgegevens, hoe uw gezin is samengesteld, geboortedatums van u en uw gezin, uw inkomsten en uitgaven, en hoe u verzekerd bent.
  • Vrijwilligers: Als u bij ons vrijwilliger wordt, registreren wij uw contactgegevens en de gegevens die u ons heeft gegeven via een cv en/of motivatiebrief.
  • Donateurs: Als u een donatie heeft gedaan, registreren wij uw contactgegevens, uw bankrekeningnummer en eventueel of u wilt dat uw donatie anoniem blijft.
  • Leveranciers: Als u goederen aan ons levert, registreren wij uw contactgegevens.
  • Lezers van onze nieuwsbrief: Als u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief (VoedNood), registreren wij uw naam en e-mailadres.
  • Andere relaties: Als wij op enige manier contact met u hebben gehad, registreren wij uw contactgegevens.

Privacywet

Hoe gaan wij met uw gegevens om

Voedselbank Leusden zorgt voor een zorgvuldige en veilige verwerking van uw persoonsgegevens. Wij houden ons aan de eisen uit de privacywet. Dat betekent onder andere:

  • Wij bewaren uw gegevens niet langer dan nodig is.
  • Wij delen uw gegevens niet met andere organisaties of bedrijven als u daar geen toestemming voor heeft gegeven.
  • Wij delen uw gegevens sowieso niet voor marketing-doeleinden. Wij gebruiken wel gegevens voor statistieken, maar die zijn niet herleidbaar tot personen.
  • U kunt uw toestemming altijd intrekken.
  • Wij nemen maatregelen om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens bij ons veilig zijn en dat misbruik van deze gegevens zo goed mogelijk wordt voorkomen.
  • De toegang tot uw persoonsgegevens is afgeschermd voor mensen die daar functioneel niets mee hoeven te doen.
  • Wij hebben een bedrijfscode die onze medewerkers (vrijwilligers) moeten tekenen en waarin zij beloven dat zij zorgvuldig met persoonsgegevens omgaan.
  • Wij controleren regelmatig of wij uw privacy goed beveiligd hebben en waar nodig treffen wij maatregelen.

Uw rechten

Volgens de privacywet heeft u de volgende rechten:

  • U mag de persoonsgegevens die wij van u registreren inzien.
  • U mag uw persoonsgegevens laten wijzigen en/of verwijderen als ze niet juist zijn.
  • U mag een kopie opvragen van de gegevens die wij geregistreerd hebben. Als klant kan dat bijvoorbeeld makkelijk zijn als u ze aan andere instanties wilt geven.
  • Soms komen ex-klanten weer bij ons terug, daarom bewaren wij de persoonsgegevens na hun vertrek nog maximaal een jaar. Deze historische gegevens kunnen belangrijk zijn om klanten verder te helpen. Als u afscheid van ons neemt als klant, kunt u ons vragen de persoonsgegevens eerder te vernietigen. Uw gegevens zijn dan niet langer bij ons bekend.
  • U kunt weigeren om mee te werken aan de verwerking van uw gegevens in statistieken (dit is het recht op verzet). Het gaat om gegevens als: hoeveel gezinnen zijn klant, hebben ze kinderen, wat is hun achtergrond. Als wij uw gegevens hiervoor gebruiken zijn ze overigens niet te herleiden naar personen.

Vragen & klachten

Heeft u dit document gelezen en heeft u nog vragen? Of misschien wilt u een klacht melden?

Neem dan contact met ons op:

Voedselbank Leusden

Adres              :           Nabbert 18, 3831 PK, Leusden
e-mail             :           info@voedselbankleusden.nl
website           :           https://www.voedselbankleusden.nl

Als u een klacht heeft over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan, en we samen geen oplossing vinden, dan kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze instantie houdt toezicht op het handhaven van de privacywet. We raden u aan de website te raadplegen om te zien hoe u het best contact op kunt nemen  (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/)

Uw gegevens via onze website (online)

Wie zijn we

Voedselbank Leusden is onderdeel van SMBL en werkt samen met de Voedselbank Amersfoort.
Wij zijn bereikbaar via de volgende url: https://www.voedselbankleusden.nl

Cookies

Wij gebruiken cookies zodat wij weten dat u onze website heeft bezocht, hoe uw interactie is met ons, om uw gebruikerservaring te verrijken en om onze website aan te passen op uw voorkeuren.
Noodzakelijke cookies kunnen niet worden uitgezet zonder dat dit een negatieve invloed heeft op de functionaliteit.

Hoe schakelt u cookies uit

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Persoonlijke gegevens van contactformulieren worden niet opgeslagen in de database. De gegevens verzonden naar ons e-mailadres info@voedselbankleusden.nl.

Reacties

“Reacties” zijn uitgeschakeld op deze website.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Wanneer u een formulier invult op onze website dan wordt deze doorgestuurd naar het betreffende e-mailadres. Meegestuurd wordt: Uw IP-adres, tijdstip van verzending en alle ingevulde gegevens.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten en google maps. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.
Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.



Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Social Media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.”
“De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Met wie we jouw data delen

Onze data wordt met niemand gedeeld tenzij wij daar wettelijk toe verplicht worden.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.
Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Jouw contactinformatie

De informatie die jij, op welke wijze dan ook, achterlaat op de website, wordt opgeslagen. 2 keer per jaar wordt deze informatie gewist uit de databases.

Hoe we jouw data beveiligen

Alle data staat op de beveiligde servers van Antagonist.
Wij hebben de volgende items aangezet:

  • IPv6
  • DNSSEC
  • HTTPS
  • TLS

De e-mail wordt beveiligd door:

  • IPv6
  • DNSSEC
  • DMARC
  • SPF
  • START TLS