zestig prentenboeken voor Voedselbank Leusden

Afgelopen vrijdag overhandigde Gertie Mol, bedrijfsleidster van Bruna in winkelcentrum Hamershof, het prentenboek Woeste Willem aan Henk van de Wolde, de voorzitter van Voedselbank Leusden (VbL). Deze overdracht  symboliseerde een gift van zestig exemplaren, bedoeld voor de kinderen van klanten van VbL.

De actie van Bruna komt voort uit de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau”. Klanten die het prentenboek Woeste Willem kochten, werd gevraagd een tweede exemplaar te kopen voor kinderen die om welke reden dan ook niet of nooit een boek in handen krijgen. In het kader van  deze actie was de prijs van dit boek ook uitzonderlijk laag gehouden: €2,50. Het idee daarachter is dat jonge kinderen op deze manier toch kennis kunnen maken met lezen, indachtig het gezegde ‘Jong geleerd is oud gedaan’.

Knorrige zeeman

Bruna Leusden koppelde daar een zelf gekozen doelgroep aan: de kinderen van de minder bedeelden in Leusden i.c. de klanten van VbL.

Woeste Willem – een knorrige gepensioneerde zeeman- werd geschreven door Dieter en Ingrid Schubert en verscheen bijna veertig jaar geleden voor het eerst, bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 5 jaar. Inmiddels  ligt de achttiende druk in de winkels en mag het prentenboek wel een klassieker genoemd worden.

• Gertie Mol geeft het boek ‘Woeste Willem’ aan Henk van de Wolde.