Voedselbank Woudenberg blijft Voedselpakketten verstrekken

Voedselbank Woudenberg zal aanstaande vrijdag gewoon Voedselpakketten verstrekken.

Vandaag, 28 december 2019, ontvingen wij het trieste bericht, dat het pand van de St. Burgerinitiatieven Woudenberg geheel door brand is verwoest.
Zie berichtgeving RTV Utrecht.

Verwarring

De aanhef van dit artikel en in de overige media “Voedsel- en kledingbank Woudenberg is alles kwijt: Help ons, kom in actie!”,  heeft tot nogal verwarring geleid.

Deze Stichting verleent onder andere hulp aan mensen die niet in aanmerking komen voor hulp van de Voedselbank en net niet voor de bijstand. Deze stichting heeft echter geen enkele relatie met De Voedselbank Woudenberg die wekelijks bevoorraad wordt via de Voedselbank Amersfoort.

Tijdens het telefoongesprek met de coördinator van de Voedselbank Woudenberg  werd dat bevestigd.

Voedselpakketten Woudenberg worden normaal verstrekt

Ook zal de verstrekking van de voedselpakketten as. vrijdag normaal plaatsvinden.

Andere doelgroep

Ondanks dat de St. Burgerinitiatieven Woudenberg een andere doelgroep  bedient, is het een enorm tragische gebeurtenis.

We proberen te helpen

Zojuist heb ik contact opgenomen met voedselbank Amersfoort. We hebben afgesproken dat wij maandagmorgen aanstaande bezien of er mogelijkheden zijn om op korte termijn hulp te geven.

We moeten rekening houden met de totale voorraad in Amersfoort en onze wekelijks terugkerende verplichtingen voor circa 650 huishoudens. Gelet op de stevige toename van het aantal klanten bij onze Voedselbanken zal dat lastig worden.

Hartelijke groet,

Henk van de Wolde

Voorzitter Voedselbank Leusden