Leusdenaren helpen Voedselbank door begin coronacrisis

Dankuwel!

Net als alle voedselbanken in Nederland, had ook de Voedselbank Leusden het extra zwaar aan het begin van de crisis. We mochten geen levensmiddelen van particulieren aannemen, de supermarkten hadden minder overschotten in verband met het hamsteren én er worden meer mensen afhankelijk van de voedselbanken.

Daarom hebben we de inwoners van Leusden om financiële hulp gevraagd. Daar is fantastisch op gereageerd! Van eind maart tot half april ontvingen we dagelijks donaties van betrokken mensen.

Hart van goud

Het is hartverwarmend om te zien dat deze crisis het mooiste in onze dorpsgenoten naar boven brengt.

Dankuwel

De mensen die een e-mailadres hebben achtergelaten kunnen we eenmalig een e-mail sturen om te bedanken. Veel mensen hebben echter anoniem gedoneerd. Deze mensen kunnen wij alleen op deze manier bedanken: Dankuwel! U heeft ons door de start van de crisis geholpen.

Club van 50

Tijdens de crisis is de “Club van 50” ook gegroeid. Een aantal mensen meldde zich hiervoor spontaan aan. Leden van deze club doneren maandelijks (automatisch) een vast bedrag. Zij dragen bij aan de financiële zekerheid van de voedselbank Leusden, nu en in de toekomst.

Dankuwel!

Supermarkten

Enkele supermarkten hebben speciaal goederen achter gehouden om aan de Voedselbank Leusden te doneren. Dank jullie wel!

De voedselbank is nooit klaar

Maar…. vergeet ons niet. Het werk van de voedselbank is namelijk nooit klaar. Wij kunnen al uw hulp gebruiken.

Momenteel zijn er 67 huishoudens afhankelijk van de voedselbank Leusden. Volgens Voedselbanken Nederland moeten wij echter rekening houden met een stijgend aantal klanten.

 

Kunt u doneren? Dat kan via https://www.voedselbankleusden.nl/doneer/.
Rechtstreeks overmaken kan natuurlijk ook: rekeningnummer NL81 RABO 0154 0387 68 t.n.v. Voedselbank Leusden.

Kunt u maandelijks een vast bedrag missen? Word dan ook lid van de club van 50! Meer informatie op https://www.voedselbankleusden.nl/doneer/.

Aftrekbaar van de belasting

Wij zijn een ANBI stichting. Uw gift is dus aftrekbaar van de belasting! Dat is toch leuk meegenomen.

Leusden helpt Voedselbank door begin

zie ook onze nieuwsbrief