Leusdenaar gul voor de Voedselbank Leusden tijdens coronacrisis

Alle voedselbanken hadden het zwaarder tijdens de het begin van de coronacrisis. Dat geldt ook voor de Voedselbank Leusden.

  1. Er werd massaal gehamsterd in Nederland. Daarom hadden de supermarkten minder overschotten. Dat betekende dat er minder over was voor de voedselbank.
  2. Daarnaast is het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank sterk gestegen, mede door de coronacrisis.
  3. Omdat er verscherpte maatregelen gelden in verband met voedsel, mogen de voedselbanken “de door particulieren aangeboden goederen” niet aan nemen.

Dat alles heeft een financiële invloed op de Voedselbank Leusden Er moesten nu meer spullen worden ingekocht dan gebruikelijk.

Leusdenaren met een warm hart

Voedselbank Leusden heeft daarom aan de inwoners van Leusden gevraagd om te doneren. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Mensen doneerde spontaan geld via onze website VoedselbankLeusden.nl/doneer. Hartverwarmend om te zien dat deze crisis het mooiste in de Leusdenaar naar boven brengt. Er is een mooi bedrag binnen gebracht.

Enkele supermarkten hebben speciaal goederen achter gehouden om aan de Voedselbank Leusden te doneren. Dank jullie wel!!

Maar

Momenteel zijn er al meer dan 70 gezinnen in Leusden afhankelijk van de Voedselbank. U kunt zich wellicht voorstellen dat boodschappen doen voor 215 mensen behoorlijk in de papieren loopt.

De Voedselbank Leusden nog steeds uw donatie nodig. 

Als u geld kunt doneren ga dan naar: https://www.voedselbankleusden.nl/doneer/

of doneer rechtstreeks op ons rekeningnummer NL81 RABO 0154 0387 68 t.n.v. Voedselbank Leusden

Uw gift is aftrekbaar van de belasting. zie: https://www.voedselbankleusden.nl/anbi/