Het heeft zijne Majesteit behaagd…

De jaarlijkse lintjesregen valt in Leusden neer op 2 mensen die zich al jaren als vrijwilliger inzetten.
Burgermeester Bouwmeester reikte de lintjes uit aan Marje Meerveld (69) en Wim Tijmensen (70).

Mevrouw Meerveld – van Hamersveld

Martje Meerveld zette zich jarenlang in voor de hulpbehoevende Leusdenaar. Als bestuurslid van de Duwgroep was zij betrokken bij de oprichting van het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS). Bij Platform Sociale Zekerheid kwam haar kennis van regelgeving, subsidiemogelijkheden en hulporganisaties goed van pas.  Onder de vlag van Stichting Maatschappelijke Begeleiding Leusden (SMBL) richtte  Martje  eind 2007 de Voedselbank Leusden op, waarin zij vele jaren als algemeen coördinator actief was. Tevens was zij betrokken bij de oprichting van de SMBL Ombudsman Leusden.  Daarnaast was zij ook nog lid van de werkgroep Mobiliteit en Toegankelijkheid binnen de SMBL.
Ze nam in haar privé leven ook de rol van mantelzorger op zich.

Mevrouw Meerveld – van Hamersveld is bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Tijmensen

Wim Tijmensen is al jarenlang betrokken bij de organisatie en uitvoering van bouwreizen. Samen met vrijwilligers werden er huizen gebouwd in veel arme landen als Filipijnen, Moldavië en Sierra Leone. Ook was hij betrokken bij het bouwen van scholen en het opzetten van voedselprogramma’s. Hij werkte belangeloos voor “Habitat for Humanity”, “’Red Horse Company” en “Stichting Max maakt mogelijk” en is ook nog actief als vrijwilliger bij de Voedselbank Leusden

Ook Jan Slachter (directeur van omroep MAX) heeft hem voorgedragen voor een lintje. Wim heeft namelijk onder extreme omstandigheden meegeholpen om een tehuis in Moldavië te renoveren.

De heer Tijmensen is bij Koninklijk besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Voedselbank Leusden 2019: Lintje voor Wim Tijmensen en Martje Meerveld

Meer foto’s vind u hier: https://photos.app.goo.gl/WRvRZuJwmQ1W9gedA